Clash of Clans Verdedigen 17


Clash of Clans verdediging

Er zijn veel verschillende clash of Clans verdediging strategieën, maar een stuk minder dan aanval strategieën.
De meest gebruikte clash of clans verdediging strategie is het opdelen van de verdediging in verschillende blokken, waarbij de sterkste (massa) verdediging in het centrum staat.

Clash of Clans beste verdediging

De beste verdediging in Clash of Clans kun je het beste zelf verzinnen! Als je nagaat tegen welke tegenstanders jij het het moeilijkste hebt tijdens het aanvallen, dan weet je precies wat jij clash of clans beste verdediging opstelling vindt. Grofweg kun je de beste verdediging in 2 groepen indelen:

  • De vakken verdediging: waarbij het dorp vanuit het centrum wordt opgebouwd en om alle verdedigingswerken muren worden gebouwd. Dit kan per individueel verdedigingswerk of een combinatie van verdediging met opslag voor grondstoffen. Vooral jouw duister elixer tank en goudkluizen moet je goed verdedigen. Door de muren ook nog eens geschakeld neer te zetten, wordt het heel lastig voor de tegenstanders om jouw dorp helemaal te vernietigen met muurbrekers. En zal het maar zelden voor komen dat jouw dorp helemaal wordt geplunderd.
  • De doolhof verdediging: waarbij je allemaal paadjes maakt, waar de troepen van de tegenstander automatisch doorheen lopen, deze paadjes vul je met vallen, en er omheen zet je verdedigingswerken zodat je de lopende troepen kunt vernietigen.

Welke van deze 2 verdedigingen het beste bij jou past zul je zelf uit moeten proberen, de doolhof verdediging vereist wel meer test-werk, want je zult na iedere aanval van de tegenstander moeten bekijken of jouw paadjes ook echt werken en wat de tegenstander voor list bedenkt om toch door jouw sterke clash of clans verdedigen heen te komen.

Andere clash of clans verdediging strategie tips:

  • Verspreid dezelfde grondstoffen zo veel mogelijk, wanneer je ze bij elkaar zet is dit zeer aantrekkelijk om vol op die grondstof aan te vallen.
  • Zet ook je verdedigingswerken gecombineerd in, alle verdedigingswerken hebben hun eigen specialiteit door ze te combineren maak je de verdediging tegen alle soorten troepen sterk.
  • Gebruik zo veel mogelijk muren om jouw belangrijkste grondstoffen en/of stadhuis te beschermen.
  • Versterk je muren zo veel mogelijk, hoe sterker je muren hoe meer tijd het kost voor de aanvaller om binnen te komen, en hoe meer tijd jouw verdediging heeft om de troepen te verslaan.
  • Zet je muren geschakeld neer, zodat muurbrekers niet door slechts 2 muren heen hoeven om in het midden van jouw dorp te komen.
  • Verbeter eerst de gebiedsaanval verdedigingswerken (tovenaarstoren en mortier) en daarna pas de gerichte verdedigingswerken.
  • Zet bommen en veervallen op slimme plekken in waar je weet dat de tegenstander doorheen moet lopen.
  • Zet je stadhuis voor vrij pakken indien je niet voor trofeeën gaat, veel aanvallers stoppen nadat ze het stadhuis hebben verslagen.

De laatste tip is om alle aanvallen van jouw tegenstanders goed te bekijken, op deze manier zie je waar jouw zwakke plekken zitten en kun je deze door dit goed te bekijken verbeteren.


Laat bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

17 thoughts on “Clash of Clans Verdedigen