Clan Oorlog 7


Clash of Clans clan oorlog

Met de komst van de clan oorlog in clash of clans is er een heel nieuw spel toegevoegd aan het bestaande clash of clans, zeker na de laatste update waarbij het ook mogelijk is om de oorlogbasis anders in te richten dan de gewone basis.

Voor de mensen die al langer clash of clans spelen is dit een enorme verrijking op het spel, mede omdat in de clash of clans clan oorlog veel meer tactiek vereist is en er dus echt overlegt moet worden binnen de clan. Daarnaast zul je zowel bij het aanvallen als bij het verdedigen van de oorlogsbasis andere keuzes moeten maken dan in het normale spel. Omdat je bijvoorbeeld niets hebt aan farmen maar echt de oorlogsbasis van de tegenstander helemaal moet proberen te vernietigen.

Clan Oorlog Uitleg

Bij een Clash of Clans Clan Oorlog ga je met jouw Clan de strijd aan met een andere clan, dit gebeurd in 2 fases.
De eerste fase is de voorbereidingsdag, tijdens de voorbereidingsdag kun je elkaar troepen doneren, deze troepen helpen de verdediging van jouw oorlogsbasis. Het is dus slim om troepen te doneren die sterk zijn in het verdedigen van een basis zoals een draak, boogschutters en tovenaars. Ook kun je alvast verkennen hoe de verdediging van de vijandelijke clan er uit ziet en welke troepen je nodig hebt om zo veel mogelijk schade aan te richten.
Na 24 uur is de voorbereidingsdag afgesloten en begint de Clash of Clans oorlogsdag. De oorlogsdag duurt uiteraard ook 24 uur en tijdens deze 24 uur mogen alle deelnemers aan de clan oorlog 2x aanvallen. Elke vijandelijke basis mag 2x aangevallen worden en de beste aanval telt mee in de stand. De clan die aan het einde van de oorlogsdag de meeste sterren heeft verdiend wint de clash of clans clan oorlog en daarmee de bonusbuit. De bonusbuit wordt na afloop van de oorlogsdag gestort in de clankastelen van de winnende clan. Omdat er maar 2 aanvallen mogelijk zijn en ook maar 2 aanvallen per tegenstander is het dus belangrijk om slimme keuzes te maken bij het aanvallen van de vijandelijke clan.

Clan Oorlog Tips

Hier komen zo snel mogelijk clash of clans clan oorlog tips te staan, waarmee je nog slimmer kunt aanvallen en verdedigen.

Clan Oorlog Aanvallen

Wanneer je gaat aanvallen tijdens een clash of clans clan oorlog moet je goed weten dat het er vooral om gaat om zo veel mogelijk sterren te verdienen. Het stadhuis van de tegenstander levert 1 ster op, kom je boven de 50% vernietiging uit levert dit ook een ster op en vernietig je de basis van de tegenstander volledig dan levert dit de 3e ster op. Er kunnen dus maximaal 3 sterren per tegenstander gewonnen worden.
Het stadhuis is dus het belangrijkste doelwit en daarna zijn alle andere gebouwen het doelwit om zoveel mogelijk schade aan te richten. Dit betekend dat je misschien met andere troepen zult moeten aanvallen dan je gewend bent in het normale deel van clash of clans. Je wilt namelijk zo veel mogelijk schade aanrichten en net zo veel mogelijk grondstoffen pakken. Vooral reuzen, pekka’s, draken, muurbrekers, tovenaars en andere sterke troepen kunnen er voor zorgen dat je 3 sterren kunt pakken. Bekijk goed de oorlogsbasis van jouw tegenstander en pas hier jouw tactiek op aan, kun je de luchtafweer makkelijk uitschakelen, hebben je reuzen de kans om veel schade aan te richten, staat het stadhuis helemaal in het midden of eenvoudig te pakken. Neem dus goed de tijd met het analyseren van de tegenstander en maak dan de troepen waarmee je denkt de meeste schade aan te kunnen richten.

Clan Oorlog Verdedigen

Ook het verdedigen bij een Clash of Clans clan oorlog is dus anders dan in het normale spel, het stadhuis moet super goed beschermt worden want je wilt zo min mogelijk sterren verliezen. De grondstoffen moeten wel verdedigd worden maar zijn minder belangrijk dan tijdens het normale spel, je wilt alleen dat er niet te veel schade wordt aangericht. Ook zijn de troepen in jouw clankasteel heel belangrijk, na de update is het ook mogelijk om troepen die je niet wilt te verwijderen.


Laat bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

7 thoughts on “Clan Oorlog

  • Reply
    staler

    wat gebeurd er als je defence aan het upgraden bent, werken deze dan wel in oorlog, of zijn deze verdedigingswerken dan ook in CW uitgeschakeld?

  • Reply
    Pepijn(Danger)

    Geachte clash of clans. ik ben de leider van de clan samen met bram mijn stief vader oké ik zo’n goed mogelijke clan maar ik heb geen idee hoe je dat het best kan doen ik speel het al wel lang ben altijd al leider en krijg een steeds betere clan lvl 3 is ie net begonnen maar ik krijg er geen goeie in en verlies vaak de cw’s ik wil graag een top clan worden zou u mij hier bij kunnen helpen om zo goed mogelijke clan te krijgen en tips te geven waar door ik en mijn clan sneller de cw kunnen winnen en wat de beste cw donatie troepen zijn wij hebben nu babydraak met tovernaars/valkery’s en voor de lagere valkery’s met bowler is dat handig of raad u andere troepen aan