Clash of Clans Troepen 6


Uitleg over Clash of Clans troepen

In Clash of Clans zijn er vele verschillende troepen met elk hun eigen sterke en zwakker kanten, op deze pagina zullen we alle Clash of Clans troepen bespreken en je tips geven hoe je ze het beste in kunt zetten bij het aanvallen van andere dorpen.

Barbaar

De barbaar is de eerste eenheid waar je mee kunt vechten, het is een allround vechter, die alles wat op zijn pad komt vernietigd. De barbaar kan alleen grondtroepen en alles van het dorp vernietigen. De barbaar is een goedkope eenheid, die ook nog eens super snel gemaakt kan worden in de kazernes. Zeker in het begin van het spel kun je met de barbaren op een snelle manier veel buit pakken. De barbaar kan niet vechten tegen lucht troepen en is daar dus kwetsbaar voor. Ook kun je een barbaar niet sturen, hij gaat op alles af wat in de buurt staat en heeft geen voorkeur zodat je hem niet gericht op iets af kunt sturen.

Boogschutter

De boogschutter kan van een wat grotere afstand tegenstanders en verdedigingswerken aanvallen, hierdoor kan een boogschutter vaak goed worden ingezet achter de eerste groep aanvallers om rugdekking te geven en van een afstandje mee te helpen met het aanvallen. Ook de boogschutter heeft geen voorkeur voor bepaalde verdedigingswerken of opslagruimtes maar valt hetgeen het dichtste bij staat aan. De boogschutter is een vrij kwetsbare eenheid en kan daarom beter niet als eerste ingezet worden omdat ze snel uitgeschakeld worden door verdedigingswerken.

Gobbelin

De gobbelin is een rover, en gaat alleen af op de grondstoffen, wanneer een gobbelin grondstoffen aanvalt dan doet hij dit razendsnel. Hij is echter wel zwak en moet dus niet te vroeg ingezet worden, maar liever nadat er al wat verdedigingswerken zijn uitgeschakeld. Of wanneer de grondstoffen niet goed verdedigt staan. Een gobelin valt nooit iets anders aan, behalve als alle grondstoffen geroofd zijn.

Reus

De reus is een echte verdediging sloper, hij beweegt wat traag met zijn grote lichaam, maar zijn klappen zijn keihard. De reus gaat alleen op de verdedigingswerken af en zal dwars duur muren heen rammen om bij zijn doel te komen. Zeker in groepjes kan de reus toch nog redelijk snel verdedigingswerken uitschakelen. De reus wordt vaak in combinatie met andere troepen ingezet, waarbij de reus voor de verdediging gaat en de andere troepen ondersteunen of de buit pakken. De reus kan in verhouding tot de andere troepen veel aanvallen verdragen.

Muurbreker

De muurbreker is haast onmisbaar om een dorp aan te vallen, met een muurbreker kun je de muren opblazen en zo sneller bij de grondstoffen of verdedigingswerken komen. De muurbreker is helaas wel kwetsbaar en de verdediging zal dus eerst afgeleid moeten worden voordat de muurbreker ingezet kan worden.

Luchtballon

De luchtballon richt zich net als de reus op de verdedigingswerken, en gooit bommen op de verdedigingswerken, zodra de luchtafweer uitgeschakeld is, is de luchtballon een zeer sterk wapen om de verdedigingswerken uit te schakelen. Helaas zijn de luchtbalonnen wel erg kwetsbaar, zeker tegen luchtafweer is de luchtballon weerloos.

Tovenaar

De tovenaar is een krachtige variant van de boogschutter, in groepjes schakelen ze zeer snel allerlei verdedigingen en andere werken uit. Helaas is ook de tovenaar niet heel sterk qua levenspunten en wordt hij vrij snel uitgeschakeld. Ook bij de tovenaar geldt dus dat hij pas ingezet moet worden nadat er al troepen ingezet zijn of er verdedigingswerken zijn uitgeschakeld.

Heler

De heler is een eenheid die niet aan kan vallen, wel kan ze de aanvallende eenheden genezen. De heler is vooral in combinatie met reuzen een sterk team. Waarbij de reuzen lang door kunnen gaan met vernietigen terwijl de heler ze steeds weer geneest. De heler is een vliegende eenheid en ook weer erg kwetsbaar voor luchtafweer, deze zal dus vaak eerst uitgeschakeld moeten worden.

Draak

De draak is een machtige vliegende eenheid die een gebiedsaanval uit kan voeren, naast een goede aanvaller is een Draak in jouw clankasteel ook een enorm goede eenheid voor de verdediging van jouw dorp. Net als andere lucht troepen is ook de Draak kwetsbaar voor luchtafweer, dus deze snel uitschakelen en daarna de draken over het dorp heen laten vliegen.

P.E.K.K.A.

De PEKKA is waarschijnlijk de sterkste van alle Clash of Clans Troepen. Door zijn enorm sterke pantser is de P.E.K.K.A. haast onverwoestbaar, het enige verdedigingswerk dat hem goed kan bestrijden is de Verborgen Tesla want deze geeft dubbele schade bij de P.E.K.K.A. Wanneer je de PEKKA slim inzet kan hij enorme schade aanrichten terwijl andere troepen de buit roven.

Duistere Kazerne

In de duistere kazerne worden duistere troepen gemaakt een overzicht van clash of clans duistere troepen vindt je hier.


Laat bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 thoughts on “Clash of Clans Troepen